Zo af en toe is het nodig om de hele website door te lopen om te zien wat er aangepast en verbeterd moet worden. Dat heb ik dus in de afgelopen weken gedaan. Ik gebruik het website programma WordPress en dat programma heeft in 2019 een flinke update gehad waardoor heel veel zaken die ik voor die update gedaan had niet meer goed werkten. Dat was aan de ‘voorkant’ niet te zien, maar maakte het werken aan de ‘achterkant’ lastig. Dus heel veel aanpassingen. In de adresregel boven aan je scherm zie je nu een slotje staan. Dat betekent dat de site ‘veilig’ is.

Een van de aanpassingen waarvan je wel iets zult merken is de pagina ‘stamboom’. De stamboom was eerst via een uitklapmenu te bereiken op twee verschillende manieren. Dat uitklapmenu werkte plots niet meer en nu kun je via de pagina stamboom/ancestor tree naar de stamboom. De ‘verhalende stamboom’ is er nog, precies zo als voor de update. De ‘index stamboom’ is er in een andere vorm. Als je op het boompje klikt kom je op een website waar een index van de familie Kan beschikbaar is.

De verhalende stamboom is als html pagina opgenomen. Dat betekent dat je via links in de tekst van de ene naar de ander persoon kunt springen. Dat is ook zo bij de stambomen in het Duits, Noors, Fries, Engels, Frans en Spaans. Waarom Fries zult u zich misschien afvragen? In de eerste plaats omdat het kan, in de tweede plaats omdat ik ooit zeven jaar in die mooie provincie woonde en daar goeie herinneringen aan heb en verder nog omdat het stamboomprogramma dat ik gebruik (Aldfaer) uit Friesland komt. Helaas ondersteunt dit programma geen vertalingen meer naar Italiaans en Portugees en die zijn dus komen te vervallen.

Ook zijn de pagina’s met de advertenties en het Fotoboek veranderd. Als je met een klik van de muis vergroot je de foto en met de pijltjes aan de zijkant kun je van de ene afbeelding naar de andere gaan.

Wat de inhoud van de stamboom betreft zijn er een aantal aanvullingen:
  • In Het Boek! is het hoofdstuk Het Begin aangepast met de informatie over de doop van Neeltje Kan in Loenen (1685) en is er een antwoord op de vraag waarom de zus van Neeltje, Antie, in 1716 naar de notaris ging.
  • In het hoofdstuk over de twintigste eeuw in Het Boek! is een verhaaltje opgenomen over Klaas Onrust die in 1936 overleed bij een ongeval in de Artillerie Inrichtingen in Zaandam.
  • Er is een nieuw bericht (zie pagina ‘nieuws’) over Dirk Fijkesz, de zwager va Antje Kan, die op 7 april 1914 overleed in Batavia.
  • Er is een bericht over Dirk Kan wiens leven niet bepaald over rozen ging.(zie pagina ‘nieuws’)
  • De pagina’s met advertenties zijn aangevuld. Het is ondoenlijk om alle aanvullingen hier te vermelden. Dus kijk zelf even.
  • De stamboom is ook aangevuld met heel veel namen.